Graviditet och massage

Graviditet ökar påfrestningarna på kroppen. I synnerhet ryggen och benen upplever ökad belastning ju längre graviditeten lider.

Gravidmassage är en form av massageterapi där vi behandlar dessa muskelgrupper särskilt.

Massagen hjälper musklerna att slappna av och återhämta sig snabbare så att du orkar mer, trots att du bär på många extra kg i magen.

Att vila istället för att röra på sig kan vara lockande under graviditeten. Tyvärr leder det snarare till ökade än minskade besvär med tiden.

Att vila gör dig svagare och problemen med trötta muskler kan därmed förvärras ytterligare.

Bättre är i så fall att försöka upprätthålla träningen genom hela graviditeten och att använda gravidmassage som ett sätt att snabba på återhämtningen och behålla en stark och fungerande kropp hela vägen in i mål.

Vad innebär gravidmassage?

Gravidmassage skiljer sig egentligen inte speciellt mycket från vanlig massageterapi. Skillnaden finns i detaljerna och vilka muskelgrupper som i allmänhet berörs.

Som gravid får du ofta besvär med musklerna på kroppens baksida, framför allt rygg och vader.

När du besöker oss för gravidmassage börjar vi alltid med att gå igenom din hälso- och träningssituation, för att kunna anpassa behandling och upplägg efter dina personliga förutsättningar.

Gravidmassage kräver ett korrekt och anpassat handlag så att du inte utsätts för obehag. Våra massageterapeuter har alla rätt kunskap och erfarenhet för att ge dig en njutbar och effektiv behandling.

Gravidmassage kräver också rätt utrustning, speciellt i form av anpassade massagebänkar med utrymme för magen som oundvikligen finns där.

Vi är specialister på massage för gravida i Stockholm

Vi har erfarenheten och kunskapen när det gäller gravidmassage i Stockholm. Börjar graviditeten bli en påfrestning på muskler och leder kan du i förtroende vända dig till oss för effektiv, avslappnande och skonsam behandling som minskar eller helt eliminerar dina besvär och låter dig leva ett mer normalt liv under graviditeten.

Hos oss finns massageterapeuter med lång erfarenhet av graviditetsmassage och andra typer av massageterapi. Vi har också utrustningen för att hjälpa dig på rätt sätt mot en rörligare kropp.

Skicka

Vi är legitimerade

Vi har legitimerad personal med lång erfarenhet som med van hand tar sig an även de svåraste fall och hjälper dig med alla upptänkliga besvär i muskler och leder, men även problem med till exempel huvudvärk och tinnitus.